Heeft u vragen?

Bel 088 44 66 000 of mail

Samen beginnen

aan iets nieuws

Overstapservice

Het mag geen belemmering zijn om over te stappen naar een ander kantoor. Wij helpen u graag.

Hoe kunnen we u helpen?

Maak een afspraak Bel mij

Geen zorgen met onze overstapservice

Zodra er overeenstemming is over onze verdere samenwerking zullen wij u geheel gratis adviseren en begeleiden zodat u zich weer tot uw core business kunt richten.

Met onze overstapservice, die geheel kosteloos is, bieden wij u een volledige begeleiding aan voor de overstap naar ons kantoor. Wij stellen gratis een opzegbrief op die u naar uw huidige kantoor kunt sturen. Vervolgens vragen wij alle relevante gegevens op bij uw huidige kantoor. Mocht dit nodig zijn, doordat er eventueel een achterstand is ontstaan, dan zullen wij uitstel van fiscale aangiften aanvragen.

Overstappen lijkt veel werk maar door onze aanpak valt dat reusachtig mee.
Nadat u de opzegbrief heeft verstuurd nemen wij contact met u op om de administratie, conform onze afspraak, naar uw wensen in te richten.

Stap 1: Inventarisatie

Samen met u brengen wij uw wensen in kaart. Van het grootste belang is welk doel u wilt bereiken.
Er zijn verschillende aandachtsgebieden die voor u van belang kunnen zijn. U wilt bijvoorbeeld online uw administratie doen zodat u adequaat kunt reageren op wisselingen in de markt en inzicht hebben in uw financiële situatie, zonder papieren rompslomp. U wilt zo min mogelijk tijd besteden in het voeren van een administratie.

Stap 2: Tijdstip

Het overstappen hoeft niet moeilijk te zijn. Natuurlijk is het meest makkelijke tijdstip om over te stappen aan het begin van een nieuw jaar zodat wij met een nieuw jaar kunnen starten. Maar ook is een overstap in het lopende jaar goed te doen. Aangezien uw vorige kantoor verplicht is de administratie over te dragen kunnen wij die voortzetten. Ook kunnen wij zelfs een conventioneel gevoerde administratie omzetten naar een online administratie.

Stap 3: Verwerking

Nadat wij alle informatie en gegevens hebben kunnen wij aan het werk gaan en u op een zo'n kort mogelijke termijn de eerste resultaten laten zien. Vervolgens kunnen wij deze informatie desgewenst met u bespreken om te zien of we de gekozen richting nog moeten aanpassen. Als alles naar wens verloopt kan u weer verder de ondernemer zijn die u altijd heeft willen zijn, zonder zorgen over het voeren van een administratie.

Neem contact op

Heeft u een goed beeld van onze organisatie en dienstverlening gekregen? Persoonlijk contact is wat ons betreft de beste manier om nader kennis te maken.

MKB Finance
Landzigt 16-20,
3454 PE DE MEERN

Of bel ons op nummer 088-44 66 000